NOD 32 antivirus

Kada se govori o antivirusnim alatima koji se odlikuju brojnim funkcijama, jednostavnim interfejsom, dobrom dokumentacijom, brzinom i efikasnošću, NOD32 Antivirus System italijanske kompanije Eset Software se nikako ne sme zaobići, budući da se ovaj program duži niz godina nalazi u samom vrhu najkorišćenijih alata za zaštitu od virusa.

Poput AVG Antivirusa, NOD32 spada u grupu „štedljivih” programa koji minimalno opterećuju sistemske resurse i ne uzrokuju veća usporenja u radu, naročito evidentna na slabijim konfiguracijama. Program se odlikuje izuzetno brzim engineom za pretragu datoteka (skoro dvostruko je brži od Norton Antivirusa), dok o visokoj pouzdanosti svedoče brojni sertifikati: Checkmark, ICSA Labs i VB100% (rezultati testova laboratorije Virus Bulletin naročito su impresivni – u čak 25 testiranja NOD32 je prošao „kao podmazan”, što je najbolji rezultat ikad). Program se sastoji od rezidentnog „on-access” monitora koji presreće viruse u svim komponentama sistema (AMON), standardnog skenera za diskove (NOD32), modula koji prati Internet saobraćaj – SMTP, FTP, HTTP i druge WinSock protokole (IMON) – i skenera elektronske pošte (EMON). Funkcije zaštitnog zida ne postoje, pa je preporučljivo NOD32 koristiti u sprezi s firewall i anti-spyware aplikacijama.

Program je jednostavan za instalaciju i ima intuitivno korisničko okruženje, mada se opcije unutar kontrolnog panela i strogo tehnički žargon kojim su objašnjene funkcije neiskusnim korisnicima mogu učiniti komplikovanim (za fino podešavanje parametara potrebno je izvesno predznanje o rezidentnim modulima i filtrima). Uputstva za instalaciju i korišćenje programa i POP3 skenera preuzimaju se odvojeno, a dokumentaciji jedino nedostaje FAQ sekcija na Web stranici proizvođača. Što se efikasnosti presretanja, otkrivanja i dezinfekcije tiče, NOD32 pripada grupi prvoklasnih antivirusnih alata koji pružaju superiornu zaštitu. Primera radi, trojance koje je AVG glatko propuštao, NOD32 je s lakoćom sekao „u korenu”; napredna heuristička pretraga ni crvima poput MyDooma ne dopušta da prođu neopaženo. Definicije virusa ažuriraju se na svakih sat vremena i prenose se u kratkim paketima (oko 25 KB), što je velika prednost za korisnike koji Internetu pristupaju putem dial-up konekcije.

 

Download 

pass:free2dl 

Flash 8 Professional

Flash® Professional 8 is the industry's most advanced authoring environment for creating interactive websites, digital experiences and mobile content.

With Flash Professional 8, creative professionals design and author interactive content rich with video, graphics, and animation for truly unique, engaging websites, presentations or mobile content.

  Download:

part1 

part2 

pass:free2dl