Utorak, Decembar 26, 2006

NOD 32 antivirus

Kada se govori o antivirusnim alatima koji se odlikuju brojnim funkcijama, jednostavnim interfejsom, dobrom dokumentacijom, brzinom i efikasnošću, NOD32 Antivirus System italijanske kompanije Eset Software se nikako ne sme zaobići, budući da se ovaj program duži niz godina nalazi u samom vrhu najkorišćenijih alata za zaštitu od virusa.

Poput AVG Antivirusa, NOD32 spada u grupu „štedljivih” programa koji minimalno opterećuju sistemske resurse i ne uzrokuju veća usporenja u radu, naročito evidentna na slabijim konfiguracijama. Program se odlikuje izuzetno brzim engineom za pretragu datoteka (skoro dvostruko je brži od Norton Antivirusa), dok o visokoj pouzdanosti svedoče brojni sertifikati: Checkmark, ICSA Labs i VB100% (rezultati testova laboratorije Virus Bulletin naročito su impresivni – u čak 25 testiranja NOD32 je prošao „kao podmazan”, što je najbolji rezultat ikad). Program se sastoji od rezidentnog „on-access” monitora koji presreće viruse u svim komponentama sistema (AMON), standardnog skenera za diskove (NOD32), modula koji prati Internet saobraćaj – SMTP, FTP, HTTP i druge WinSock protokole (IMON) – i skenera elektronske pošte (EMON). Funkcije zaštitnog zida ne postoje, pa je preporučljivo NOD32 koristiti u sprezi s firewall i anti-spyware aplikacijama.

Program je jednostavan za instalaciju i ima intuitivno korisničko okruženje, mada se opcije unutar kontrolnog panela i strogo tehnički žargon kojim su objašnjene funkcije neiskusnim korisnicima mogu učiniti komplikovanim (za fino podešavanje parametara potrebno je izvesno predznanje o rezidentnim modulima i filtrima). Uputstva za instalaciju i korišćenje programa i POP3 skenera preuzimaju se odvojeno, a dokumentaciji jedino nedostaje FAQ sekcija na Web stranici proizvođača. Što se efikasnosti presretanja, otkrivanja i dezinfekcije tiče, NOD32 pripada grupi prvoklasnih antivirusnih alata koji pružaju superiornu zaštitu. Primera radi, trojance koje je AVG glatko propuštao, NOD32 je s lakoćom sekao „u korenu”; napredna heuristička pretraga ni crvima poput MyDooma ne dopušta da prođu neopaženo. Definicije virusa ažuriraju se na svakih sat vremena i prenose se u kratkim paketima (oko 25 KB), što je velika prednost za korisnike koji Internetu pristupaju putem dial-up konekcije.

 

Download 

pass:free2dl 

A sto!>? [Odgovori]

A sto jid downloada ima 9.3mb a pise 25?!

Comment by Milos (11/02/2008 10:00)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me